Sivut

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Savonlinnan lyseon lukio – Suomen tylsin koulu

Vuosittain lukiomme opiskelijoilta kysytään mitä he ajattelevat koulustaan, ja kun rehtori hienovaraisesti vilkuilee olan takaa, laittavat oppilaat rasteja ruutuihin. Tehtävänäni oli analysoida nyt näistä kyselyistä koottuja tietoja. Lueskelin tiedostot läpi etsien skuuppia, jotain mehevää josta voisin kirjoittaa oikein pitkän saarnan, tai yhteiskunnallisesti kantaa ottavan artikkelin, tai miltei mikä vaan kävisi.

Selailun päätteeksi totesin pettyneenä, että täällä kaikki on ihan ok. Mitään sen kummempaa ei ole kellään valittamista, muttei tässä ihan maailman parhaita koulujakaan olla. Kaikkien lyskalaisten antama keskiarvosana koulullemme oli 3.97/5, eli kouluasteikolla noin 8, eli se tylsä minkä saa kun jaksaa edes vähän panostaa. Vain muutama lusmu jätti vastaamatta koko kyselyyn, eli en saa edes valittaa siitä, mistä aikuiset valittavat, kun puhutaan äänestysprosenteista.

Parantamista oli korkeintaan asioissa, joita opettajat, saati sitten oppilaat, eivät itsekään oikein ymmärrä, kuten kestävä kehitys ja kansainvälisyys, eivätkä niidenkään keskiarvosanat tippuneet 3,5:en alapuolelle. Kiusaamista oli hyvin vähän, opintoja ei koettu liian raskaiksi, ja opolta sai neuvoja - tajuatte varmaan jo. Kun lopussa kysyttiin, kuinka oppilaat kehittäisivät oppilaitostaan, suurin osa vastasi ’en tiedä’, tai jokunen, että ruuassa on liikaa porkkanaa (mikä on tosiasia, mutta juttu eri kerraksi).


Eli yhteenvetona: koulumme on ihan hyvä, hankala tästä parantaa, mutta ei mene huonostikaan, kaikki on ihan ok. 8/10, maistuu vähän liikaa porkkana. Lukiomme etsii paraikaa omaa iskulausetta, kenties siitä järjestetään vielä kilpailukin. Mikäli näin käy, patentoin oman ehdotukseni jo nyt. Se menisi jotakuinkin näin: ’’Savonlinnan Lyseon Lukio – Suomen tylsin koulu’’.

Joonas Manninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti