Sivut

torstai 24. elokuuta 2017

Pelit on kulttuurijuttu enemmän kuin uskoisikaan

Pelidesingia opiskeleva Salli Loikkanen esitteli videopelejä ja niiden kulttuurisidonnaisuutta Älylataamossa tällä viikolla. Paikalla oli abeja sekä ykkösiä kuulemassa kiinnostavia näkökulmia liittyen uutuuspeleihin ja niiden tekemiseen. Kiinnostavaa oli esimerkiksi kuulla, miten japanilaisten kehittämä Persona 5 (jota kukaan paikalla olleesta noin viidestäkymmenestä nuoresta ei ollut pelannut) perustuu jungilaiseen psykologiaan ihmisen identiteetistä ja ns. maskikäyttäytymisestä, josta peli on saanut nimensäkin.
Salli esitteli muutamia trailereita ja kertoi taustoja pelien visuaalisesta ilmeestä.
- Mytologian hahmot ovat usein mukana peleissä, mutta pelisuunnittelussa ei ole vierasta sekoittaa vaikkapa kristinuskon hahmoja samaan peliin.
Kiinnostavaa oli myös kuulla, miten huippusuositun Overwatchin hahmot on puettu: alkuperäisväestön perinteisiä pukuja räikeästi hyödyntävä peliyhtiö on joutunut selittelemään hahmojensa taustoja esimerkiksi maorien ja intiaanien kohdalla.
Vierailu liittyy osana lyseossa pyörivään pelihankkeeseen Voit(olla) paras. Salli avasi varmaan myös monen käsityksiä siitä, miten moni taito on ensin jollain tavoin hallittava, jos aikoo ammattilaiseksi peliteollisuuden alalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti