Sivut

tiistai 13. marraskuuta 2012

Jatkuuko hampaiden kalina Lyseolla?


 
 


Lyseon lukion blogissa päiviteltiin ennen syyslomaa Lyseon lämmitystilannetta, sillä monet opiskelijat kokivat jäätyvänsä tunneilla samaan aikaan kun koulun patterit eivät lämmittäneet ollenkaan. Syyslomalta palattuamme oli maahan satanut ensilumi ja lyseon lämmitystä vihdoinkin käännetty suuremmalle. Savonlinnan teknisen toimialan toimitilapalvelusta kerrotaankin, että Lyseon lämpötilaa on nostettu kahdella celsiusasteella sitten lomaa edeltävien valitustemme.
 
Toimitilapalvelun mukaan Lyseon sisälämpötila pyritään pitämään 21-asteisena. Lämmitys on automatisoitu noudattamaan asetettuja arvoja. Toimitilapalvelun kaukovalvonnan henkilökunta tarkastaa lämpötilan joka arkipäivä ja lisäksi automaattinen hälytysjärjestelmä ilmoittaa, jos lämpötila ei vastaa toivottuja lukemia. Toimitilapalvelu kertoo saaneensa aiemminkin valituksia Lyseon lämmityksestä, mutta ne ovat koskeneet enimmäkseen koulun sisäisiä lämpötilaeroja, joita selitetään sillä, että Lyseo sijaitsee tuulisella paikalla. Tekemällä lämpökamerakuvauksia – viimeksi syyslomalla –toimitilapalvelu on todennut, että lämmitys Lyseolla toimii halutulla tavalla. Ja vaikka lämmityksessä ei pitäisi olla mitään vikaa, toimitilapalvelu aikoo jatkossa pitää tiiviimpää yhteyttä koulumme vahtimestariin pysyäkseen ajan tasalla luokkien lämpötiloista. Kuulostaakin, että lukion lämmitystä pidetään jatkossa tarkasti silmällä.

Kaikki tämä kuulostaa hyvältä, mutta jos lämpöä on nostettu muutama viikko sitten kahdella asteella ja pyrkimys on 21 °C, oliko lämpötila ennen tätä vain 19 °C. Nukkuivatko lämmityksen kaukovalvojat monitoreidensa edessä koko lomaa edeltävän viikon ja viime talven, jolloin ei silloinkaan ollut Lyseolla turhan kuuma? Yksittäisiä valituksia lukuun ottamatta yleinen mielipide lämmityksen suhteen tuntuu Lyseolla kuitenkin kääntyneen tyytyväisemmäksi.

Kuva ja teksti: Katri Nousiainen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti