Sivut

torstai 14. syyskuuta 2017

Liettua tulee, oletko valmis? - Haastattelussa Anna Piipari


Huhtikuun lopussa kouluumme ilmestyy pelottavan näköisiä liettualaisia herrasmiehiä, ja daameja. Mutta miksi ihmeessä? Tätä mysteeriä kävimme selvittämässä ruotsin ja englannin opettaja Anna Piiparin luona. Hän toimii tämän kyseisen Liettua-hankkeen vastuuhenkilönä.

Liettua-hankkeen aiheena on maahan- ja maastamuutto. Sen perimmäinen tarkoitus on tutkia ja tutustua maahanmuuttoon ilmiönä sekä tutustua maahanmuuttajiin, luoda parempi suhde kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä. Savonlinnan Kristillinen opisto on myös mukana tässä projektissa. Liettuan puolelta hankkeessa on Siauliai Statys Salkauskis Gymnasium. Eli siis Siauliain kaupungissa sijaitseva lukio.

Tässä kunnianhimoisessa hankkeessa on toki myös haasteensa. Yhteydenpito voi olla vaikeaa, onhan Liettua aivan eri maa kuin Suomi! Liettuassa koulunkäynti on alkanut myöhemmin kuin Suomessa ja näin ollen eri asioiden sopiminen on saattanut tuottaa hiukan haasteita. Vaikka hankkeessaan on ollut omat ongelmansa, etenee se jo hyvää vauhtia! Jäämme innolla odottamaan miten hanke etenee sekä jatkuuko koulujen välinen yhteistyö tulevinakin vuosina. Lyseoltakin on lähdössä 15 ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijaa Liettuaan vierailulle. Jatkossa kuulemme varmasti tästäkin opintomatkasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti